Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Tweezadenbrood

Een recept van Christine (@HalloHormonen)

Ingrediënten:

500 gr tarwemeel (zonnespelt)
40 gr tarwebloem (zonnespelt)
70 gr havermout (zonnespelt)
70 gr lijnzaad (zelf breken)
40 gr pompoenpitten
40 gr zonnebloempitten
20 gram sesamzaadjes
7-9 gr (bio) gist (eventueel vervangen met 4 gr baking soda & 4 gr citroensap)
2 tl zout
1 l water

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Mix alle droge ingrediënten met de hand door elkaar en voeg dit toe aan het water. Mix dit nog een keer tot een samenhangend mengsel en laat het een paar uur(min 2) buiten de koelkast rijzen. Mix het nog een keer en verdeel het in tweeën, ieder in een blik met bakpapier. Je kan een topping toevoegen voor de sier, als zout, havermout of zaden.

Laat het brood nog circa 20 min rijzen en bak het daarna 45 min. af op 200 graden. Je kan het daarna uit het blik halen en nog een paar minuten bakken voor een knapperige buitenkant. Laat afkoelen. (Voor lange houdbaarheid bewaren in vriezer.)

Deze recepten vind je ook vast lekker

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?