NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Biologisch

Biologisch en biodynamisch

Bij Zonnespelt doen we alles biologisch en biodynamisch. Maar wat betekent dat nu precies?

Biologisch

De term biologisch betekent dat een product geproduceerd is met respect voor milieu en het welzijn van dieren. Er wordt geen kunstmest gebruikt, geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen genetisch gemodificeerde organismen. Geen hormonen, geen antibiotica – de natuur doet zo veel mogelijk zijn eigen werk, met zo min mogelijk menselijk ingrijpen. Je zou denken: dat is lekker rustig als biologische boer – maar omdat er veel met de hand moet, zonder bestrijdingsmiddelen, hebben we alsnog genoeg te doen, het hele jaar door :).

Je mag iets pas biologisch noemen als het voldoet aan de verordening die gemaakt is voor de hele Europese Unie. Dus als iets in Frankrijk ‘biologisch’ heet, dan moet dat aan dezelfde voorwaarden voldoen, als bij ons in Nederland. Wel zo handig! In Nederland wordt dit gecontroleerd door SKAL. Je mag pas zuiver biologische producten verwerken en verkopen als je het SKAL-certificaat hebt – en dat hebben we natuurlijk!

Biodynamisch

Naast ons certificaat van SKAL, voor biologisch verwerken en produceren, hebben wij ook het Demeter certificaat. Daarmee mogen we ook Demeter producten verwerken en verkopen. Demeter staat voor biologisch biodynamische landbouw: een holistische aanpak waarbij mens, dier en aarde zoveel mogelijk samenwerken om een vitale voedseltransitie te creëren. Demeter omarmt kringlooplandbouw.
Demeter Internationaal is een wereldwijd netwerk van organisaties die op eenzelfde wijze werken en samenwerken. Kijk op Demeter.nl voor inspiratie en kennis.

Rogier

Vertel, wat is je vraag?