Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Speltsalade met walnoten, venkel en appel met witte-kaas dressing

Door Nadia Zerouali

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

300 g speltkorrels
1 limoen (of 4 el azijn naar smaak) 1 venkel (met groen)
1 groene appel
100 g walnoten
1⁄2 bosje verse munt
1⁄2 bosje krulpeterselie
1 teentje knoflook
1 1⁄2 dl koolzaadolie
75 g witte Turkse kaas
peper en zout

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

In de allereerste Flevour box, die ontstond  aan het begin van de coronapandemie, zaten onze Speltkorrels. De box werd opgezet om Flevolandse producenten te steunen tijdens de crisis. Eva Flantua (@evaflantua) is Flevolandse gastronoom, werkzaam in het familiebedrijf boerkok én startte de box op. Ze deelde dit heerlijke recept met ons, gemaakt door Nadia Zerouali (@nadia.zerouali_).

Week de speltkorrels 1 nacht in ruim schoon water. Kook ze in ca. 15 minuten in ruim gezouten kokend water beetgaar. Afgieten en koud spoelen. Halveer ondertussen de limoen en pers uit.

Was de venkel en appel. Bewaar het groen van de venkel en schaaf de rest in dunne reepjes of plakjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en schaaf in dunnen reepjes of plakjes. Schep in een kom om met wat limoensap of azijn tegen het verkleuren.

Snijd de walnoten in dunne reepjes. Haal de kleine blaadjes munt los en snijd grote blaadje sin dunne reepjes. Haal de krulblaadjes los van de takjes peterselie.

Pel en pers het teentje knoflook uit en roer met de olie, limoensap of azijn en witte kaas tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Meng vlak voor het serveren de venkel, appel, walnoten, groene kruiden en wat dressing door de spelt. Schep op een grote schaal of borden en verdeel de rest van de dressing erover.

Fotografie: Sven Benjamins
Styling: Gonnie Constantia
Foodstyling Nadia Zerouali

Meer weten? Ga naar Flevour.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?