NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Logo zonnespelt

Pompoenbrood van Zonnespelt broodmix

Een recept van Rineke Dijkinga

Ingrediënten:

  • 350 gram Broodbakmix Zonnespelt
    • Water, zout en gist zoals op de verpakking staat aangegeven
  • 450 gram pompoen
  • 300 gram gekookte/hele graankorrels (bijvoorbeeld haver, spelt of rogge)
  • 80 gram veldbonenmeel
  • 150 gram pompoenpitten
  • 12 gram zout
  • 50 gram appelazijn
  • Scheut olijfolie

 

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Voor dit recept gebruik ik de broodmix, het veldbonenmeel en de pompoenpitten van Zonnespelt. Duurzamer en lokaler wordt het bijna niet: allemaal biologische producten van Nederlandse bodem. Het resultaat? Een voedzaam brood waar je meteen blij van wordt.

Bereiding
Bereid het deeg volgens de instructies op de Broodmix verpakking. Zelf laat ik het deeg daarna graag 12-24 uur rustig ontwikkelen in de koelkast. Was de pompoen, verwijder de draden en pitten (schil hem eventueel) en maal het vruchtvlees fijn. Meng dit door het gerezen deeg en voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Roer of kneed het geheel goed door elkaar. Door de extra groenten en andere toevoegingen kan het brood wat flauwer smaken. Proef dus even en voeg eventueel wat extra zout toe.

Schep het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik. Verwarm de oven voor op 180 °C, schuif het brood erin en verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 140-150 °C. Dit wijkt af van de hogere temperaturen die de broodmix adviseert, maar voor dit groenterijk brood werkt een gematigder oventemperatuur het beste. Uiteraard staat het je vrij om de temperaturen van de broodmix aan te houden.

Bak het brood in totaal 55-60 minuten. Zet daarna de oven uit en laat het brood nog minstens een uur in de oven staan. Haal het eruit, laat het volledig afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast. Snijd het pas aan als het helemaal koud is.

Bekijk het volledige recept + tips van Rineke hier.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Zonnespelt Pompoencrackers-met-pit

Pompoenpit crackers

Een recept van Rineke Dijkinga

Rogier

Rogier

Vertel, wat is je vraag?