NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Naanbrood

Een recept van Marie

Ingrediënten:

  • 300 gram biologische tarwebloem van Zonnespelt
  • 125 ml warm water
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • snuf zeezout
  • olie en (verse) koriander

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Meng in een kommetje het warme water met de gist en een theelepel suiker totdat een schuimlaagje ontstaat. 

Doe de bloem in een ruime kom en doe hierbij de gistmengsel, de Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie (olijfolie of zonnebloemolie). 

Roer eerst door met een lepel en kneed daarna met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg, voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
Olie de deegbal in en zet in de kom afgedekt met een vochtige theedoek apart, rijstijd kamertemperatuur 1 uur. 

Wanneer het deeg dubbel zo groot is gerezen kan je 6 middelgrote platte naanbroden bakken. 

Bakken kan op een pizzasteen, of steenoven (klein laagje bloem om plakken te voorkomen).

Of in een pan (bij deze toepassing mag het deeg juist wat ingevet zijn) 

Het gebakken naanbrood smeer je in met gesmolten boter en knoflook, en bestrooi je met wat zeezout en verse koriander. 

Deze recepten vind je ook vast lekker

Zachte speltbolletjes

Een recept van Willeke (@_my_kitchenlab_)

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?