NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Marie
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Meng in een kommetje het warme water met de gist en een theelepel suiker totdat een schuimlaagje ontstaat.
Doe de bloem in een ruime kom en doe hierbij de gistmengsel, de Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie (olijfolie of zonnebloemolie).
Roer eerst door met een lepel en kneed daarna met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg, voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
Olie de deegbal in en zet in de kom afgedekt met een vochtige theedoek apart, rijstijd kamertemperatuur 1 uur.
Wanneer het deeg dubbel zo groot is gerezen kan je 6 middelgrote platte naanbroden bakken.
Bakken kan op een pizzasteen, of steenoven (klein laagje bloem om plakken te voorkomen).
Of in een pan (bij deze toepassing mag het deeg juist wat ingevet zijn)
Het gebakken naanbrood smeer je in met gesmolten boter en knoflook, en bestrooi je met wat zeezout en verse koriander.
Zonnespelt © 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier