Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Masala stoof met pannenkoeken

Door Sanne en Eva Flantua

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

5 eieren
400 gram Forza aardappelen
2 teentjes knoflook
2 tomaten
250 gram Zonnespelt Tarwebloem of Zonnespelt Speltbloem
500 ml verse melk of water
2 eetlepels koolzaadolie
400 ml warm water
400 gram sperziebonen
1 ui
2 bouillonblokjes
2 eetlepels Masala kruiden
1 eetlepel komijnzaad
1 Madame Jeanette peper uit de kassen in Almere
750 gram kippendijen of groente wanneer je een vegetarische stoof wilt bereiden.

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

In samenwerking met Eten van de Lelystadse boer maakte Sanne en Eva Flantua een aantal heerlijke recepturen, zoals deze masala stoof met pannenkoeken gemaakt van onze tarwe.

Verwarm een pan en verhit de koolzaadolie. Laat de kipdijen heel en schroei deze in de pan aan. Wanneer de kip een mooie kleur heeft, voeg hier dan de knoflook en ui aan toe. Laat dit een paar minuten opstaan en verlaag het vuur. Voeg vervolgens de masala kruiden en komijnzaad aan toe.

Snijd de tomaten grof en voeg deze aan de kip toe.

Pak 400 ml warm water en los hier het bouillonblokjes in op. Voeg deze vervolgens bij de rest en laat het geheel op laag vuur koken.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Laat deze met de kip mee pruttelen. Ongeveer 45 minuten.

Optioneel zou je de laatste 10 minuten de madame jeanette peper toe kunnen voegen.

Maak vervolgens het pannenkoekenbeslag door 250 gram bloem, 500 ml melk of water, 1 ei en een snufje zout samen met mixen. Bak de pannenkoeken één voor één in een koekenpan.

Kook vervolgens 4 eieren naar wens, kort of lang.

De sperziebonen kun je stomen. Wanneer je geen stoommandje hebt kun je deze even kort blanceren tot ze beetgaar zijn. Breng de sperziebonen op smaak met wat zout. Serveer de pannenkoeken met de stoof en de sperziebonen.

Fotografie door Geliefd fotografie.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?