Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Karnemelkse Speltpannenkoeken

van Sanne Flantua

Ingrediënten:

Voor 4 personen

Uit Flevoland
750 ml Karnemelk
100 gram Boerenboter
250 gram Zonnespelt Speltbloem
2 eieren

Daarbuiten
50 gram suiker
7 gram bakpoeder
1 theelepel zout

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Op de website Lokaal Voedsel Flevoland deelt Sanne Flantua een recept voor Karnemelkse pannenkoeken, met karnemelk van The Grow Company uit Biddinghuizen en onze Speltbloem.

Op laag vuur, smelt eerst 100gr boter. Scheid de eieren.

Voeg samen het eigeel + karnemelk + gesmolten boter en meng dit goed door elkaar.

Voeg nu samen de speltbloem + de suiker + het zout + het bakpoeder.

Doe nu een kleine hoeveelheid van de karnemelkmix bij de droge ingrediënten en meng dit tot het glad is. Voeg nu de rest van karnemelkmix samen.

Het laatste ingrediënt is het eiwit. Klopt dit stijf en spatel dit dan ook door het beslag heen.

Maak een koekenpan goed warm. Zet vervolgens het vuur op laag en doe een eetlepel boter in de pan. Doe 1 soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek gaar totdat beide kanten goudbruin zijn. (6-8min)

Serveertip:

Heerlijk om te serveren met vers fruit zoals aardbeien (in het seizoen), gebakken appel of peer. Ook heerlijk met Flevolandse walnoten en honing.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?