Homemade Granola

Een recept van Marie

Ingrediënten:

  • 150 gram havermout van Zonnespelt
  • 40 gram kokosolie
  • 35 gram honing
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snuf zout
  • handje ongebrande noten (gehakt of heel naar eigen voorkeur, bv, pecan, walnoten, hazelnoten etc)

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de havermout, de noten, de koekkruiden en het zout in een kom. Smelt de honing met de kokosolie tot het een vloeibare massa is. Giet het honingmengsel in de kom en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Spreid alles vervolgens uit op de bakplaat.

Bak de Granola 25 tot 35 minuten in de oven. Schep de Granola na iedere tien minuten om. Laat de Granola buiten de oven afkoelen en voeg dan de rozijnen, cranberry’s, zaden etc toe. 

Tip, houd de oventemperatuur goed in de gaten, havermout is een redelijk fijn product en kan snel te donker bakken, per oven kan het dus verschillend zijn maar een temperatuur tussen de 160 en maximaal 170 graden zou perfect moeten zijn, maar check tussentijds gewoon het bakresultaat. 

Bewaren in het luchtdichte doos. Heerlijk met bijvoorbeeld Griekse yoghurt! 

Eet smakelijk! 

Deze recepten vind je ook vast lekker

Rogier

Vertel, wat is je vraag?