NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Logo zonnespelt

Havervlokken koekjes

Een recept van Rineke Dijkinga

Ingrediënten:

  • 150 gram havervlokken
  • 80 gram haver/boekweitmeel (gelijke delen)
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 80 gram gesmolten roomboter, ghee of kokosolie
  • 20-25 gram oerzoet, anders kokosbloesemsuiker
  • ca. 50 ml water
  • snufje zout
  • Optioneel / naar smaak: paar druppels stevia, citroen- of sinaasappelrasp, kaneel, vanille, koek- of speculaaskruiden.

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Wil je graag ‘baas in eigen buik zijn’? Maak dan de heerlijkste versnaperingen zelf. Dan ben jij de baas over de hoeveelheid vezels, suikers en gezonde ingrediënten die je wilt gebruiken. Wat denk je van deze heerlijke nostalgische havervlokken koekjes van Rineke Dijkinga? Bekijk het originele recept hier.

Bereiding
Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom. Smelt de boter au bain-marie en giet deze vervolgens bij het mengsel. Voeg ook het water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Laat het daarna even afkoelen. Proef of het deeg nog extra’s nodig heeft. Ben je tevreden, vorm dan bolletjes van ongeveer 25-30 gram. Dit kan met de hand of met een kleine ijslepel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze licht plat. Als je liever vierkante koekjes hebt zoals op de foto, kun je het deeg ook in kleine vierkantjes snijden.

Bak de koekjes in een oven van 140 °C gedurende 20-25 minuten. Houd de baktijd in de gaten: afhankelijk van de grootte en dikte kunnen ze iets korter of langer nodig hebben. Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bewaar ze daarna luchtdicht.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Zonnespelt Pompoencrackers-met-pit

Pompoenpit crackers

Een recept van Rineke Dijkinga

Rogier

Rogier

Vertel, wat is je vraag?