NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Kim (@fittermetkim)
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen licht in. Klop de eieren in een grote kom luchtig (ongeveer 2–3 minuten). Voeg daarna de olijfolie,100 ml honing, 1 tl vanillearoma en rasp van een halve sinaasappel toe en klop kort door. Voeg de haver-, spelt- en tarwemeel toe en de bakpoeder, baking soda + citroensap of appelazijn, kruiden en zout toe en spatel door. Roer vervolgens ook de geraspte wortel door het geheel. Giet alles in de springvorm en stijk de bovenkant glad. Zet voor 45-60 minuten in de oven. Meng ondertussen de roomkaas met 1 el honing, 1 tl vanillearoma en de rasp van 1/4e sinaasappel. Laat de carrotcake 10 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens op een rooster. Als de carrotcake is afgekoeld kan je hem aftoppen met roomkaas en de gehakte noten.
Zonnespelt © 2025 – Alle rechten voorbehouden
Rogier