Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Gevulde reuze-kruidnoten

Een recept van Bob Hagg (@s.o.e.b.by.b.o.b)

Ingrediënten:

250 gr biologische speltbloem (Zonnespelt)
10 gr bakpoeder
62 gr bruine basterdsuiker
62 gr witte basterdsuiker
4 gr (bourbon) vanillesuiker
10 gr koek- en speculaaskruiden
125 gr roomboter, op kamertemperatuur
1,5 gr/ 1/4tl zout
2-3 el melk
Chocolade callets (ik heb gekozen voor 80% en van Callebaut)

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Het is weer de tijd van het jaar! Sinterklaas!! Hij is alweer even in ons land, maar 5 december staat nog op de agenda. Dus tijd zat om deze heerlijke zelfgemaakte “Gevulde Reuze-Kruidnoten” te maken. In dit recept heb ik deegballetjes gemaakt van 8 gr (excl. chocolade). Maar doe je liever aan freewheelen, be my guest! Ik houd er gewoon van om lekker consistent te werk te gaan… Ook heb ik gekozen om 1 callet per kruidnoot te gebruiken. Zo proef je een klein accent chocolade wat een heerlijke balans geeft. Maar kun je je chocolade-cravings niet bedwingen, ga dan lekker los! En gebruik je liever wit of melk chocolade of alle drie? Lekker doen!

Wij, m’n dochter Kiki en ikzelf, hebben enorm genoten van het maken en het snoepen van deze kruidnoten. Ohja, en ook een beetje van het deeg 😀

Veel bak- en snoep-plezier!

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180*C (hete lucht).
– Meng alle ingrediënten, op de melk na, door elkaar en kneed deze goed door. Dit kan met de hand of met een (staande) mixer.
– Wanneer het wat meer een deeg begint te worden, voeg je de melk toe en zie je het een mooi deeg worden. Kun je er een bal van maken? Dan is je deeg klaar.
– Nu kun je het deeg inpakken in plastic folie of bakpapier (deze gebruik je toch straks om op te bakken), maar zorg er wel voor dat je het deeg even plat maakt. Zo koelt je deeg sneller in de koelkast, want daar mag ie voor minimaal een half uur rusten.
– Het bakpapier waarmee je wellicht het deeg het ingepakt kun je nu gebruiken op je bakplaat.
РMaak nu een balletje van 8gr, druk daar ̩̩n callet in, knijp het deeg dicht en maak opnieuw het balletje. Herhaal dit bij de rest van het deeg of maak er een mix van, zodat elke kruidnoot een verrassing zal zijn. Zorg wel voor een beetje ruimte tussen de kruidnoten, aangezien ze iets zullen uitlopen.
– Bak nu de kruidnoten tussen de 15 en 20 minuten af, afhankelijk van je oven en laat ze naderhand op de bakplaat afkoelen.

Klaar? Zet lekker een kop koffie of thee en genieten maar!Deze recepten vind je ook vast lekker

Gouden Zonnespelt koekjes

Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)

Rogier

Vertel, wat is je vraag?