NIEUW: Primal Oats!šŗĀ Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Christine (@HalloHormonen)
Bodem:
Tweede laag:
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Bodem:
Doe de droge ingrediƫnten voor het deeg in een foodprocessor en maal tot een grofmeel. Hak de boter in blokjes, voeg dit toe in de foodprocessor en maal nogmaals. Voeg vervolgen 1 voor 1 het koude water toe tot een samenhangend geheel. Kneed dit tot een bal en leg tenminste 30min in de koelkast. Verdeel het deeg daarna over een ingevette vorm.
Tweede laag:
Haal de brandnetelblaadjes (met handschoenen) van de stil en kook 2 minuten. Giet af en dep droog met bijv. keukenrol. Verdeel de brandnetel over het deeg.
Snijd de knoflook, sjalot en bosui en fruit deze kort aan in wat olie. Verdeel over de quichebodem. Verkruimel de feta over de quichebodem.
Klop de eieren los met de crĆØme fraĆ®che, voeg de citroenrasp en fijngesneden munt toe. Breng op smaak met peper en zout en giet het mengsel over de feta. Bak de brandnetelquiche 25-30 minuten op 180 graden.
Bestrooi de brandnetelquiche na de oven met noten.
Let op: Pluk geen brandnetel langs autowegen of wandelpaden waar honden lopen. Pluk het met handschoenen!
Zonnespelt Ā© 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier