Biologische kruidkoek

Een recept van Cato

Ingrediënten:

400 gram biologische meergranen broodmix met onder andere veldbonen
250 gram volle yoghurt
250 gram rozijnen
1 ei
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels honing
1,5 eetlepel koekkruiden
1 theelepel kaneel
1 theelepel keltisch zout

Al deze ingrediënten zijn biologisch verkrijgbaar.

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Meng in een kom het meel, bakpoeder, kruiden en het zout.

3. Voeg het ei toe, en de honing.

4. Voeg de yoghurt toe en roer tot een glad beslag.

5. Spatel de rozijnen erdoor.

6. Schep het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en zet voor ongeveer 60 minuten in de oven.

7. Controleer of de kruidkoek gaar is door er met een houten prikkertje in de prikken. Is de prikker droog als je hem uit de koek haalt, dan is je cake goed!

Deze recepten vind je ook vast lekker

Rogier

Vertel, wat is je vraag?