NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Logo zonnespelt

Bananenbrood met zoete aardappel

Een recept van Rineke Dijkinga

Ingrediënten:

  • 300 gram bio bananen (liefst niet al te rijp)
  • 150 gram zoete aardappel
  • 100 gram aardappel
  • 100 gram bio boekweitmeel
  • 150 gram bio veldbonenmeel
  • 4-5 gram (Keltisch) zeezout
  • 1 volle eetlepel appelazijn
  • 75-100 gram extra vigin kokosolie of boter/ghee
  • 4 gram natrium bicarbonaat
  • (eventueel) 1-2 theelepels kaneel
  • eventueel een flinke hand cashewnoten

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Rineke Dijkinga bedacht dit superlekkere en voedzame brood met heel wat resistent zetmeel erin. Bekijk het originele recept hier.

Bereiding:
Pureer de bananen tot een glad mengsel. Schil vervolgens de zoete aardappel en gewone aardappelen, snijd ze in stukken en maal of rasp ook deze fijn. Doe alles samen in een grote kom en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de kokosolie. Meng het geheel grondig met een mixer met deeghaken.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de kokosolie kort en roer deze, samen met de natriumbicarbonaat, door het beslag. Meng opnieuw goed door. Spatel eventueel de cashewnoten er op het laatst doorheen.

Bekleed een cake- of broodbakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak het brood ongeveer 55 minuten: houd de temperatuur de eerste 10 minuten rond 150–160 °C en verlaag daarna naar 140–150 °C voor de resterende baktijd.

Laat het brood volledig afkoelen op een rooster. Pas wanneer het helemaal koud is (bij voorkeur na een tijdje in de koelkast) wordt het resistente zetmeel stevig en optimaal werkzaam voor je darmen. Ook kun je het brood nu in mooie plakken snijden. Heerlijk met een beetje roomboter, dat van nature boterzuur bevat

Deze recepten vind je ook vast lekker

Zonnespelt Pompoencrackers-met-pit

Pompoenpit crackers

Een recept van Rineke Dijkinga

Rogier

Rogier

Vertel, wat is je vraag?