NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van buurboer Lex
– 300g Zonnespelt volkoren speltmeel
– 175g boter, in kleine klontjes
– 125g witte basterdsuiker
– 1 mespunt zout
– 1 ei
– 750g appels (Goudrenetten)
– 0,5 theelepel citroensap
– 60g suiker
– 1 theelepel kaneelpoeder
(en een grote kom, zeef, springvorm 22cm)
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Onze buurboer Lex maakt zo’n geniale appeltaart met Zonnespelt volkoren speltmeel. Goed nieuws: we kregen zijn recept.
1. Vet de taartvorm in. Zeef het meel met de basterdsuiker en het zout (boven de kom). Doe de boter erbij en wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig mengsel. Voeg het ei toe en kneed alles tot een deegbal.
2. Neem een derde deel van het deeg af en verpak het in een stukje plastic folie.
3. Doe de rest van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de springvorm. Zet de vorm en het ingepakte deegballetje een half uur in de koelkast.
4. Maak de vulling: schil de appels en snij in 12 tot 16 stukken per appel. Meng het citroensap, de suiker en het kaneelpoeder door de appels. Vul de taart met het appelmengsel en zet terug in de koelkast.
Na 30 minuten koelen:
5. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schuif het rooster op de onderste richel van de oven.
6. Rol de rest van het deeg tot lange slierten. Druk ze een beetje plat en snij er zes stukken van. Nu kun je ze kruiselings op de vulling leggen. Druk ze vast aan de rand.
7. Zet de taart in de oven en bak in ongeveer een uur en 15 minuten gaar en goudbruin.
8. Laat afkoelen tot hij stevig aanvoelt, en verwijder dan pas de vorm. Dit duurt ongeveer een uur.
Zonnespelt © 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier