NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Willeke (@_my_kitchenlab_)
140 gram roomboter
190 gram speltbloem
150 gram lichtbruine basterdsuiker
110 gram havermout
100 gram marsepein
3 appels geraspt
kaneel
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Smelt de roomboter op laag vuur.
Meng de speltbloem met de basterdsuiker en de havermout. Roer hier de gesmolten boter doorheen.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en druk op de bodem ongeveer 2/3 deel van het deegmengsel.
Rol de marsepein uit ongeveer ter grootte van de bakvorm. Uitrollen gaat het makkelijkst op een laagje poedersuiker. Dit voorkomt dat het vastplakt.
Leg de marsepein op de deegbodem. Het is niet erg als het niet helemaal tot te randen zit, maar druk het evt nog een beetje uit zodat de bodem bedekt is.
Rasp de appels en roer de kaneel erdoor. Leg dit appelmengsel op het marsepeinlaagje en druk heel zacht een beetje aan.
Verkruimel nu het resterende deeg eroverheen en zet voor 45-50 minuten in de oven op 180 graden hetelucht.
Zonnespelt © 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier