Woohoo! Rogier is jarig en wie jarig is, trakteert! Daarom 10% korting op je bestelling met de code ROGIERJARIG

Zonnespelt

Biologisch bier

biologisch bier

Natuurlijk bestaat er ook biologisch bier! Fijn, want zo kun jij je biertje drinken en weet je meteen ook dat je zuivere voedingsstoffen binnenkrijgt. En je draagt je steentje bij voor het milieu – ook niet verkeerd. Je mag bier pas biologisch noemen als het productieproces voldoet aan strenge, wettelijk opgelegde normen. En dat begint bij de boer! Er mogen geen kunstmest, chemisch-synthetische pesticiden, synthetische smaak- en kleurstoffen, genetisch gemanipuleerde organismen en chemische hulpstoffen en bewaarmiddelen worden gebruikt. De controles zijn streng. 

 

Primal Spelt

Natuurlijk maken we bij Zonnespelt ook biologisch bier. Ons biologische bier heet Primal Spelt. Primal Spelt is een bier dat is gebrouwen met zuivere en biologische grondstoffen. De spelt van het oerras Oberkulmer Rotkorn is één van de meest zuivere spelt rassen ter wereld. Met de samenwerking tussen graanspecialist Zonnespelt en brouwkunstenaars Morebeer Brewing en Poesiat en Kater, worden pure ingrediënten en excellente brouwkennis omgezet tot deze ruige Primal Spelt.

Primal Spelt is ons eerste biologische biertje. Fris en een tikje pittig. Een vol, fruitig biertje. Je kunt hem hier bestellen. Wil je zien wat anderen van ons bier vinden? Je leest de reviews hier op Untappd.com.

 

Wanneer is bier biologisch?

Om een bier biologisch te mogen noemen, moet minstens 95% van de ingrediënten biologisch zijn. De hop, granen (in ons geval spelt), kruiden: alles moet biologisch zijn geteeld en verwerkt. Die andere 5% is open gelaten omdat nog niet alle ingrediënten biologisch zijn. Water heeft bijvoorbeeld geen keurmerk voor ‘biologisch’, omdat het geen landbouwproduct is. Ook gist is heel moeilijk 100% biologisch te maken, omdat het uit verschillende giststammen wordt gemaakt. Dus 95% is de hoogst haalbare score, en dat is al heel wat natuurlijk!

 

Hoe smaakt biologisch bier?

Biologisch bier, ook wel ‘biobier’ genoemd, smaakt net zo lekker als andere (‘gewone’) bieren. Misschien nog wel lekkerder, als je weet dat je bijdraagt aan een betere planeet. Natuurlijk is het met elk biertje een kwestie van smaak, en gebruikt elke brouwer zijn eigen recept. Bij biologisch bier is het brouwproces hetzelfde, dus daar zal je in ieder geval geen verschil door proeven! Daarnaast kan biologisch bier iets anders proeven, omdat biologisch geteelde gewassen nou eenmaal sterker, puurder, van smaak zijn. 

 

De Primal Series

De Primal Series is bier uit de Flevopolder. Het is gebrouwen met zuivere, lokale en uitsluitend biologische ingrediënten. De biologische spelt wordt verbouwd en verwerkt in de Flevopolder. Voor elke batch wordt er een selectie gemaakt van de beste granen om het bier zoveel mogelijk smaak en beleving te geven.

Met de samenwerking tussen graanspecialist Zonnespelt en brouwkunstenaars Morebeer brewing en Poesiat & Kater worden pure ingrediënten en excellente brouwkennis omgezet tot deze ruige Primal Spelt.

Morebeer en Zonnespelt werken samen aan een serie bieren waarin zuivere biologische graanrassen centraal staan.

Alles voor de smaak.

Cheers!

Onze toppers

Rye-removebg-preview

Primal Rye

2,5056,95

primal blue

Primal Blue

2,5056,95

spelt nw

Primal Spelt

2,5056,95

Kadoverpakking groot

Primal Blue & Primal Spelt & Primal Rye – kadoverpakking groot

Kadoverpakking groot - 6 stuks

19,50

Kadoverpakking klein

Bier kadoverpakking

Kadoverpakking

10,5019,50

drie musketiers

Primal Blue & Primal Spelt & Primal Rye

Tray

29,9558,95

primal spelled1

Primal Spelt glas

2,95

Rogier

Vertel, wat is je vraag?