NIEUW: Primal Oats!🍺  Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS

Logo zonnespelt

Pompoenpit crackers

Een recept van Rineke Dijkinga

Ingrediënten:

  • 75 gram havermeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram quinoa-, teff of sorghum meel
  • 50 gram Pompoenpit proteïne (of zeer fijne tot meel gemalen pitten.
  • 3 gram Keltisch zeezout
  • 175 gram water
  • evt. 2 gram natrium bicarbonaat
  • 50 gram pompoenpitten om te garneren

Eetsmakelijk alvast!
Rogier

Aan de slag!

Meng alle ingrediënten in een kom, maar houd de hele pitten nog even apart. Schep het deeg vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er een beetje boekweitmeel overheen, leg er een stuk folie over en rol het uit tot een gelijkmatige laag, overal even dik. Haal de folie eraf, verdeel de pitten over het oppervlak, leg opnieuw folie erop en rol alles nog een paar keer licht na zodat de pitten goed vast komen te zitten.

Verwijder de folie en en kerf er met een mes 10 crackers in (of 20 kleine crackers). Schuif de bakplaat in een oven van 130-140 °C en bak de crackers ongeveer 40 minuten.

Keer de crackers na 30 minuten om. Hoe krokant je ze wilt, bepaalt uiteindelijk de baktijd: wat dikkere crackers hebben soms iets langer nodig; dunnere zijn juist sneller klaar. Houd ze daarom goed in de gaten. Laat de crackers volledig afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte, donkere verpakking.

Gezondheidtips
Niet ontbijten met tarwebloem of andere snelle koolhydraten maar met volkoren granen + mooie eiwitten (uit de granen, de pitten en het proteïne poeder) is misschien wel de mooiste start van de dag. Wanneer je ’s ochtends voorkomt dat je bloedsuikerspiegel omhoogschiet (bijvoorbeeld door snelle koolhydraten of suikers in je ontbijt) blijft hij veel gelijkmatiger gedurende de ochtend. Daardoor krijg je rond koffietijd geen energiedip en voel je minder behoefte om tussendoor te eten. Meer tips en het originele recept van Rineke Dijkinga vind je hier.

Deze recepten vind je ook vast lekker

Zonnespelt Pompoencrackers-met-pit

Pompoenpit crackers

Een recept van Rineke Dijkinga

Rogier

Rogier

Vertel, wat is je vraag?