NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Willemien Bouman (@willemien_eetwaar)
400 gram Zonnespelt biologische speltbloem
250 gram roomboter
2 eidooiers
100 gram suiker
4 el agave siroop
Snufje zout en snufje kaneelpoeder
10 druppels essentiele olie (Oshadi, organic) zoete sinaasappel
1-2 el gedroogde goudsbloemblaadjes
2 theelepel gemalen anijszaadpoeder (anijszaad vermalen in vijzel)
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Meng de roomboter, eidooiers, suiker, zout en bloem in een deegkom en kneed met de deeghaak op een lage stand. Voeg de agave siroop toe en de sinaasappelolie. Anijspoeder, kaneel, bloemblaadjes als laatste. Kneed het deeg tot een stevige, goed vermengde klomp koekdeeg, rol tot grote bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten.
Verdeel de bal in gelijke parten en rol koekdeegrollen tot een gewenste diameter, dit is ongeveer de grootte van je koekjes.
Laat deze rollen nog doorkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden en snijd per rol dunne plakjes en verdeel deze gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes goudbruin (rond de 15/20 minuten).
De koekjes worden bros tijdens het afkoelen. Geniet ervan!
Zonnespelt © 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier