NIEUW: Primal Oats!🍺 Ontvang nu 15% korting op alle bieren met de code: PRIMALOATS
Een recept van Christine (@HalloHormonen)
500 gr tarwemeel (zonnespelt)
40 gr tarwebloem (zonnespelt)
70 gr havermout (zonnespelt)
70 gr lijnzaad (zelf breken)
40 gr pompoenpitten
40 gr zonnebloempitten
20 gram sesamzaadjes
7-9 gr (bio) gist (eventueel vervangen met 4 gr baking soda & 4 gr citroensap)
2 tl zout
1 l water
Eetsmakelijk alvast! Rogier
Mix alle droge ingrediënten met de hand door elkaar en voeg dit toe aan het water. Mix dit nog een keer tot een samenhangend mengsel en laat het een paar uur(min 2) buiten de koelkast rijzen. Mix het nog een keer en verdeel het in tweeën, ieder in een blik met bakpapier. Je kan een topping toevoegen voor de sier, als zout, havermout of zaden.
Laat het brood nog circa 20 min rijzen en bak het daarna 45 min. af op 200 graden. Je kan het daarna uit het blik halen en nog een paar minuten bakken voor een knapperige buitenkant. Laat afkoelen. (Voor lange houdbaarheid bewaren in vriezer.)
Zonnespelt © 2024 – Alle rechten voorbehouden
Rogier